Werk jij nog niet met Exact Globe+?

Werk jij nog niet met Exact Globe+ dan lees onderstaande communicatie van Exact:

Wanneer stopt de ondersteuning van Exact Globe Next?
We krijgen steeds vaker vragen van klanten over wanneer ‘de ondersteuning voor Exact Globe Next’ eindigt. Hierbij mijn, inmiddels gestandaardiseerde, antwoord. Gebruik het gerust als jullie deze vraag ook krijgen.

“Exact ondersteunt altijd de laatste 3 versies, de huidige en de twee voorliggende, op dit moment is dat dus 502, 501/424 en 500/423. De laatste versie van Globe Next is 424 en de laatste Service Pack daarvan zal waarschijnlijk uitkomen in maart 2024. We zullen deze dan nog enige maanden ondersteunen en deze situatie eindigt dan eind 2024 wanneer 504 beschikbaar komt. Vanaf dat moment zijn de laatste 3 versies dan 504, 503 en 502, welke alle enkel een Globe+ versie betreffen. Deze vorm van product-uitrol houden we al vele jaren aan en is gelijk aan hoe we dat voorheen met enkel Globe Next deden, maar het gaat hier dus specifiek om development ondersteuning. In de praktijk zullen we nog wel functionele ondersteuning bieden aan klanten die eind 2024 nog op Globe Next zitten, maar zullen we eventuele bugs niet meer terug patchen naar 424 of lager. Eigenlijk is dit dezelfde werkwijze als nu, waarbij de klanten die nu op 422 werken we nog wel functioneel ondersteunen, maar niet meer de versie vanuit een development oogpunt zullen bijwerken. “

Om de overstap naar Globe+ te maken is de aanschaf van een testlicentie aan te raden.
Een andere mogelijkheid is wanneer je nog op een lokale server werkt nu over te stappen naar de Exact cloud met Globe+, dan kan je in de cloud omgeving testen alvorens live te gaan met Globe+.

AiTOL ondersteunt bij de migratie naar de Exact cloud & Globe+