Stap 5: Wij zijn "live"... en wat nu?

In de technologische wereld van vandaag volgen nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe zakelijke processen zich in een razend tempo op. Het beste ERP-systeem voor uw bedrijf van vandaag zal niet aan al uw vereisten voldoen voor volgend jaar of misschien zelfs een paar maanden vanaf nu. Ongeacht welk systeem u implementeert, het moet flexibel en aanpasbaar zijn en moet vooral een goede digitale basis vormen voor nu en later en moet over interfaces beschikken zodat de informatie ontsloten kan worden met andere systemen. Dat betekent dat u dient samen te werken met een softwareleverancier welke een bewezen “track record” heeft bij het onderhouden en up to date houden van de software met de laatste technologie en trends in de industrie. Het dient een solide financiële partner te zijn, in de ogen van AITOL past EXACT- software exact in dit plaatje.

Er zijn nog andere zaken die uw bedrijf kan doen om niet te stagneren en om ten volle te kunnen blijven profiteren van uw ERP-investering.

Blijf op de hoogte

Zorg er Intern voor dat uw systemen up-to-date blijven met nieuwe toepassingen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe “releases” die de leverancier zal beschikbaar stellen op een regelmatige basis om ervoor te zorgen dat uw systeem blijft groeien en aanpasbaar is aan de veranderende behoeften.

Overweeg geavanceerde aanvullende functionaliteit

U zult waarschijnlijk uw systeem willen uitbreiden om meer te doen of om nog meer efficiëntie en voordelen te behalen door toevoeging van extra geavanceerde applicaties die geen deel uitmaakten van de oorspronkelijke implementatie (vanwege beperkte tijd of budget, of gewoon omdat de organisatie daarvoor nog niet klaar was). Deze additionele toepassingen kunnen afkomstig zijn van de originele softwareleverancier maar door de aanwezigheid van de juiste interface-mogelijkheden zoals een webservice api is dat niet noodzakelijk.

Houd uw medewerkers up-to-date & opgeleid

En vergeet niet dat uw mensen ook veranderen. Uw beste, meest productieve medewerkers zullen worden bevorderd, met nieuwe verantwoordelijkheden. Sommige zullen uw onderneming verlaten. Nieuwe medewerkers zullen worden aangenomen en bestaande medewerkers krijgen andere functies. Er is ook behoefte aan voortdurende gebruikerstrainingen om te kunnen blijven profiteren van nieuwe functionaliteit en om het maximale uit uw ERP-systeem te behalen.