Stappenplan ERP selectie en implementatie

Er zijn maar weinig projecten welke meer risico’s met zich meebrengen voor de continuïteit en bedrijfsvoering van uw onderneming dan de selectie en implementatie van een nieuw enterprise resource planning (ERP)-systeem.

Wanneer het gaat om het selecteren of vervangen van een ERP-systeem, moeten de juiste keuzes gemaakt worden. Sommigen vergelijken het vervangen van een ERP-systeem met het uitvoeren van een operatie op een patiënt, terwijl de patiënt “volledig” moet kunnen blijven functioneren. Wij van AiTOL denken dat het niet zo complex is, succesvolle implementaties zijn de standaard met de expertise van AiTOL. Het is noodzakelijk dat je weet op welke manier zo’n risicovol project aangepakt dient te worden, ter beperking van de risico’s. Wij werken volgens de Prince2 projectmanagement methodiek zodat snel resultaten geboekt kunnen worden.

Of het nu een kleine MKB-onderneming of een multinational is, zij worden allemaal geconfronteerd met gemeenschappelijke uitdagingen en kansen. Dit document biedt een solide stappenplan voor een succesvolle implementatie met tips bij de selectie en het implementatieproces.

Stap 1: Voorbereiding

Stap 2: Draagvlak creëren (alle neuzen dezelfde kant op krijgen)

Stap 3: Keuze van een softwareleverancier en implementatiepartner

Stap 4: Implementeren

Stap 5: Wij zijn “live”… en nu?

 

Dit document is samengesteld op basis van vergaarde kennis bij het begeleiden van ERP-selecties en ERP-implementatie.